Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Trygg i butik minskar butiksstölder på Emporia med 40 procent

Samverkan mellan polis, butiker, ordningsvakter och ansvariga på köpcentret. Över all förväntan.

Trygg i butik är en brottsförebyggande och trygghetskapande metod som bland annat handlar om att förhindra stöld ur butik.

Göran Holmgren, kommunpolis i Malmö har sedan den 1 november 2017 genomfört ett projekt med metoden Trygg i butik på köpcentret Emporia i Malmö. Projektet har drivits tillsammans med butiker, ordningsvakter och ansvariga för köpcentret.

Metoden trygg i butik används sedan ett tag tillbaka på andra platser i landet och resultaten är mycket positiva. Antalet stölder ur butik har minskat avsevärt.

-  Eftersom metoden visat sig ge positivt resultat på andra platser, ville jag pröva metoden i Malmö för att se om samma resultat kan uppnås här, säger Göran Holmgren.

Efter analys över vilka platser som var lämpliga för metoden i Malmö, föll valet på köpcentret Emporia.

Resultatet så långt är mycket positivt, stölderna har minskat rejält sedan metoden började användas.

-  Över all förväntan. Antalet anmälda stölder ur butik har minskat med 40 procent, jämfört med samma period de två senaste åren. Det är mycket mer än vi vågat hoppas på, säger Göran Holmgren.

-  När vi inledde detta försöket tillsammans med polisen och våra butiker hade vi höga förväntningar, men detta har överträffat allt. Det här är fantastiska resultat som visar på att bra samarbete, god planering och en vilja att förändras ger bra resultat, säger Johan Torge, centrumchef Emporia.

Arbetet på Emporia fortsätter men Göran vill nu att metoden ska få spridning till andra platser i Malmö. Han ser just nu över vilka platser som kan bli aktuella för nytt Trygg i butik-samarbete.

Mer om Trygg i butik.

För mer information, kontakta Göran Holmgren, kommunpolis i Malmö, telefonnummer 073- 348 38 43.

Till toppen