Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utländska kvinnor utnyttjade i omfattande kopplerihärva

Polisen har gjort ett omfattande tillslag i ett ärende som rör människohandel.

Människohandelsgruppen i region Väst har genom spaning lokaliserat ett östeuropeiskt kriminellt nätverk som misstänks för människohandel alternativt grovt koppleri. Gärningsmännen har rekryterat, transporterat och inhyst ett stort antal kvinnor i syfte att utnyttja dem för prostitution. Det handlar om ett större antal unga kvinnor i 20–30-årsåldern.

Verksamheten har ägt rum i flera olika lägenheter som gärningsmännen främst har hyrt i andra hand av privatpersoner. Kvinnorna har fotograferats lättklädda i sexuellt utmanande poser och deras tjänster har bjudits ut via annonser på Internet. Verksamheten har ägt rum i Göteborg, Malmö och Växjö.

– Ärendet initierades genom ett tips där vi tack vare allmänheten lyckades komma brottsligheten på spåren. Vi är mycket tacksamma för den hjälp vi fått och uppmanar alla som har tips som rör prostution och människohandel att höra av sig till polisen, säger Helena Trolläng, chef utredningsheten region Väst.

Kvinnorna har erbjudits hjälp och stöd av socialjouren och socialtjänstens Mikamottagningar, vars arbete har samordnats av regionskoordinatorerna i samverkan med Jämställdhetsmyndigheten. Tillslaget har samordnats med polisen i region Syd.

Till toppen