Avliden person hittad i Falkenberg – sannolikt den försvunne 12-åringen

Polis har kl.15:40 på fredagen anträffat en avliden person i vattnet vid Hertings kraftstation i Falkenberg.

Den avlidne är ännu inte identifierad men anhöriga har underrättats om att det med största sannolikhet är den försvunne tolvårige pojken som anträffats.

Den pågående förundersökningen om misstänkt brott fortsätter men det har inte framkommit några uppgifter som stärker misstankarna om att det rör sig om ett brott.

– Många har deltagit i sökinsatsen och visat stort engagemang för att den försvunne pojken skulle komma till rätta och många är därför också starkt berörda av händelsen. Vi är djupt tacksamma för all hjälp i de gemensamma ansträngningarna att hitta den försvunne. Våra tankar går framför allt till alla i pojkens närhet, hans familj och vänner, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

– Sedan 12-åringen försvann har polisen, andra myndigheter, organisationer och frivilliga sökt med alla tillgängliga resurser för att hitta honom så snart som möjligt. Polisresurser i form av polispatruller, hundförare och polishästar från andra regioner samt nationella specialenheter har också deltagit i arbetet, liksom andra myndigheter. Polisen har även samarbetat med en stort antal frivilliga under ledning av Missing People.