Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Flera gripna för att ha stulit hästsadlar

Fyra personer har gripits i Dalarnas län misstänkta för hästsadelstölder. I Sverige har över 300 sadlar stulits hittills i år. Det är sedan tidigare känt att internationella ligor specialiserar sig på den här typen av brott.

Under natten till onsdagen greps fyra personer i en bil i Borlänge misstänkta för att ha stulit tolv hästsadlar som anträffades i bilen. Personerna har anhållits av åklagare.

Polisen känner till att internationella ligor inriktat sig på den här typen av brott, och tror att dessa sadlar skulle exporteras till Litauen. Av de sadlar som stulits i Sverige hittills i år är det 35 som stulits i region Bergslagen.

Sadellås försvårar för tjuven

Eftersom man av djurskyddsskäl inte får låsa stalldörrar är det viktigt att försvåra tillträdet till sadelkammare och andra utrymmen i stallet, till exempel med rejäla lås och larm. Det finns också mekaniska anordningar för att låsa fast sadeln på en väggmonterad bygel, så kallade sadellås.

Märk gärna upp sadeln, till exempel med märk-dna, så att polisen lättare kan härleda en stulen sadel till rätt ägare om den skulle hittas.

Till toppen