Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Har någon kört på din bil?

Nu kan du anmäla parkeringsskadan direkt på webben via e-anmälan. E-anmälan är polisens tjänst för att göra det så enkelt som möjligt för dig att anmäla vissa enklare brott.

Alla som har en bil vet hur förargligt det är att komma ut till parkeringsplatsen och upptäcka att någon har kört på den. Har de dessutom lämnat platsen utan att ge sig till känna är det ett brott som ska anmälas till polisen. Nu gör vi det momentet enklare när parkeringsskada läggs till de brottstyper som kan anmälas via tjänsten e-anmälan.

– Att använda e-anmälan underlättar för den som gör anmälan. På så sätt ökar vi tillgängligheten för medborgarna på tider som passar dem och kan samtidigt på sikt frigöra tid för att till exempel arbeta med polisens lokala närvaro och framgångsrik brottbekämpning och uppklaring. Polisens målsättning är att förbättra och utveckla mötet med medborgarna ytterligare. En del i det är att öka antalet självbetjäningstjänster och förbättra digitala kanaler, säger Anna-Carin Gustafsson Åström som är chef för polisens nationella kontaktenhet.

E-anmälan är en tjänst som funnits sedan april 2018 då den ersatte en tidigare tjänst för internetanmälan. Under 2018 har antalet e-anmälningar ökat från 14 procent av totala antalet anmälningar 2017 till 23 procent i dag. De brottstyper du kan anmäla via e-anmälan är:

• Parkeringsskada
• Kontokortsbedrägeri
• Stöld
• Inbrott och inbrottsförsök
• Förluster
• Bortsprungna djur

Mer om du blivit utsatt för brott

Komplettera enkelt på webben

De flesta av brottstyperna som finns i e-anmälan går även att komplettera via webben. Det kan exempelvis handla om att du vill komplettera din anmälan med transaktionsuppgifter, fler föremål, ytterligare beskrivning av händelsen, eller liknande. 

Fler e-tjänster

Förutom e-anmälan finns e-tjänster för att till exempel ansöka om tillstånd eller vapenlicens. Snart kommer det också att bli möjligt att begära allmänna handlingar och att betala avgiften för tillståndsansökningar via e-tjänsterna.

Hjälp oss att bli bättre

Efter att du använt en e-tjänst får du möjlighet att fylla i en enkät som används som underlag inför framtida förbättringar. Vi arbetar kontinuerligt med att göra utveckla e-tjänsterna och då är dina synpunkter viktiga för oss.

Till toppen