Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Insats med inre utlänningskontroller vid Arlanda och länets hamnar

Över 130 inre utlänningskontroller genomfördes vid en insats på Arlanda och i hamnarna i Stockholms län torsdagen den 8 november. Arbetet med inre utlänningskontroller är en del av linjearbetet som denna gång skedde med ökad personalresurs.

Syftet med insatsen var att med hjälp av en utökad kontroll hitta personer som inte får resa in i eller vistas i riket samt förhindra och upptäcka gränsöverskridande brottslighet.

– Inre utlänningskontroller görs i det dagliga arbetet och fler förstärkta insatser kommer att genomföras framöver, säger Lisa Ström, chef för Gränspolisenheten hos Polisen i region Stockholm.

Insatsen har skett genom kontroller mot personer som både kommer till och reser från Arlanda samt mot resande i hamnarna i Kapellskär, Nynäshamn och i Frihamnen.

Förutom de över 130 inre utlänningskontroller som genomfördes kunde också en person, efterlyst för grovt vapenbrott, gripas och en person påträffades som blev avvisad från landet.

– Vi har jobbat brett med både kontroller vid flygplan som landat, med personal från Tullverket på Arlanda samt med trafikkontroller vid våra hamnar. Flera enheter inom polisen har deltagit, säger Rikard Wegersjö, samordnare för insatsen.

Ett antal trafikkontroller genomfördes också på platser där trafik lämnar Arlanda flygplats samt vid hamnarna i Stockholms län.

Vid trafikkontrollerna genomfördes såväl inre utlänningskontroller som kontroller av laster på fordon. Det senare ledde till att två personer rapporterades för lastsäkringsbrott. Fyra personer fick också böter för att de körde avställda fordon.

Kontakt
Polisen i region Stockholms mediecenter 010 - 56 405 55 (kl 8 - 17).

Till toppen