Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Ny kanslichef i polisregion Mitt

Lena Tysk, som sedan 1 mars 2018 har varit tillförordnad kanslichef i region Mitt är nu tillsatt som ordinarie på tjänsten från 1 december 2018.

Lena Tysk har varit anställd i polisen sedan 1983 och har lång erfarenhet från olika verksamheter i myndigheten, bland annat som närpolischef i flera områden, som operativ chef, från rikspolischefens kansli, som kommenderingschef, avdelningschef för utvecklingsfrågor och polisområdeschef.

– Lena har en lång bakgrund av att leda utvecklingsarbete inom polisen och jag är glad att hon vill fortsätta arbetet med att utveckla kansliets verksamhet och processer ytterligare, säger Carin Götblad regionpolischef.

– Jag ser fram emot att få fullfölja arbetet med det jag påbörjat tillsammans med kansliets medarbetare. Vi står inför stora utmaningar inom lokalförsörjningen, polisens kommande resurstillväxt och en fortsatt utveckling av polisens administration, säger Lena Tysk.

Rollen som kanslichef innebär bland annat administrativt ansvar för att planera och följa upp verksamhet i regionen på övergripande nivå samt att stödja ledningen med beredning av remisser och andra ärenden samt administrativt stöd.

Arbetsgivaren och arbetstagarorganisationerna har varit överens om att erbjuda tjänsten till Lena Tysk. 

– Vi har gjort en sammanvägd bedömning och ser att Lena Tysk, av de sökande, utifrån förtjänst och skicklighet är bäst lämpad för tjänsten, säger Andrew Tomkinson, Polisförbundet.

Pressbild: Lena Tysk

För mer information kontakta:

Johan Kockum, kommunikationschef, tel 070-895 20 37

Till toppen