Öppet hus i Rinkeby om rekrytering till polisutbildningen

Den 7 november håller polisen i Rinkeby ett informationsmöte för dig som vill bli polis. Ansökan till polisutbildningen är öppen 5 - 30 november och målet är att fler söker sig till utbildningen.

– Det är viktigt att fler söker polisutbildningen och att de som söker och sedan blir poliser har en blandad bakgrund. Vi behöver mångfald inom polisen. Nu bjuder vi in för att berätta mer och för att svara på frågor för att få fler som bor i våra områden att söka, säger Niclas Andersson, chef för lokalpolisområde Rinkeby som innefattar områdena Rinkeby, Tensta, Akalla, Kista och Spånga.

Informationsmötet äger rum onsdag den 7 november, klockan 16 till 18 på Rinkeby medborgarkontor, Rinkebystråket 79.

– Ska vi lyckas med vårt uppdrag måste vi spegla samhället och jag hoppas att fler ska bli intresserade av att söka sig till ett både roligt och utmanande jobb, säger Niclas Andersson.

844 sökande från Stockholms stad våren 2018
Målet är att Polismyndigheten ska ha 40 000 anställda år 2024. Det är 10 000 fler än i dag. Ökningen av antalet poliser ska främst lösas genom att utbilda fler. Det innebär att antalet studieplatser utökats till drygt tusen studieplatser per utbildningsstart.

Rekordmånga – 11 588 personer – sökte våren 2018 till polisutbildningen. Av dem kallades hälften till prövning hos Rekryteringsmyndigheten. Det är i båda avseenden betydlig fler än tidigare.

Av de som sökte in till utbildningen våren 2018 var 844 från Stockholms stad. 337 av dessa var kvinnor men det framgår inte i statistiken från vilken del av Stockholm stad de sökande kom.

Är du intresserad och vill veta mer? Kom till Rinkeby medborgarkontor, på Rinkebystråket 79 onsdag den 7 november klockan 16-18.

Läs mer:
Bli polis! Läs mer och ansök här.
Podd med regionpolischef Ulf Johansson om att bli polis.