Tillslag mot kriminellt nätverk

Ikväll genomförde polisen ett antal husrannsakningar i södra Stockholms län riktat mot ett kriminellt nätverk.

Den 8 april i år påträffades två bilar i ett garage i Skärholmen. I dessa bilar hittades bland annat 37 vapen varav 13 stycken av dessa var automatvapen. Där fanns även cirka 13 kilo narkotika, mängder med ammunition samt sprängmedel. Ett utredningsarbete har pågått sedan dess och har nu nått så långt att det blivit aktuellt med ytterligare frihetsberövande i ärendet.

Ledarperson i mc-klubb anhållen

Polisen har därför under onsdagskvällen den 7 november utfört husrannsakningar på ett flertal adresser i södra Stockholm varav en i ett kriminellt nätverks lokal i Haninge. Tillslagen skedde i samarbete med regionala insatsstyrkan Stockholm, lokalpolis och enheten Grova brott i polisområde Syd.

- En ledarperson inom mc-klubben greps i samband med detta. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott samt grovt narkotikabrott och är nu anhållen av åklagare, säger Daniel Löfgren, polisinsatschef vid Grova brott polisområde Syd.

Polisen i region Stockholms arbete för att bryta våldskurvan

Från årsskiftet fram till 7 november i år har cirka 89 skjutningar (ej slutreviderat antal) inträffat i Stockholms län. Under samma period 2017 skedde 112 skjutningar. Ett riktat arbete för att bryta våldsutvecklingen pågår bland annat genom att minska antalet illegala vapen och få bort handgranaterna.

Kriminella nätverk och en kamp om narkotikamarknaderna är en del av problematiken och därmed också det som polisen jobbar emot. Arbetet sker i hela regionen och samordnas genom den särskilda händelsen Max.

Frågor från media angående kvällens husrannsakningar besvaras av Daniel Löfgren, polisinsatschef för särskilda händelsen Max i polisområde Stockholm Syd, telefon 010-5642058, samt presstalesperson Anders Bryngelsson, telefon 010-5634692.