Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Tio års fängelse efter stort narkotikafynd

Förra veckan dömdes en man till maxstraffet för synnerligen grovt narkotikabrott. Mannen kunde bland annat kopplas till en stor mängd narkotika i Botkyrka i södra Stockholm.

I april 2017 greps en man i Botkyrka i södra Stockholm. I och i anslutning till ett dolt utrymme i mannens skåpbil påträffades cirka 178 kilo hasch och cannabis-växtdelar. I hans bostad hittades även vapen. Mannen dömdes i maj av Svea hovrätt till över 6 år för synnerligen grovt narkotikabrott.

Det fordon mannen använt vid tillfället hade tidigare stått skriven på en kvinna i Malmö. I utredningen framkom det att hennes sambo haft tillgång till flera lägenheter. En husrannsakan gjordes i en av lägenheterna i Kävlinge och där hittades bland annat en stor mängd narkotikaemballage i olika storlekar. Polisen kunde konstatera att det hanterats över 300 kilo hasch och minst 9 kilo kokain i lägenheten.

- Vi bedömer att det totala värdet av narkotikan som passerat lägenheten är minst 100 miljoner kronor, säger Kristin Eifrém, utredare vid Grova brott Stockholm Syd.

När utredningen var klar kunde mannen kopplas till lägenheten i Kävlinge samt 178-kilosfyndet av hasch/cannabis-växtdelar i skåpbilen. Fredagen den 6 juli i Södertörns tingsrätt dömdes mannen till maxstraffet för synnerligen grovt narkotikabrott, fängelse i 10 år.

Till toppen