Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Tips sökes efter skjutning i Hallonbergen

På eftermiddagen den 12 november sköts två män till döds i Hallonbergen. I ärendet söker polisen nu fler tips från allmänheten som uppmanas att ringa 114 14 eller ta kontakt med polis på plats.

– Vi kommer vara närvarande i området och ha fler synliga poliser och möter gärna boende som vill prata samt eventuellt lämna information i ärendet, säger Anders Rissel, chef för lokalpolisområde Solna.

Vid kvart i sex på eftermiddagen måndag den 12 november ringde flera personer polisens regionledningscentral om att de hört skott och att de sett personer med pistolliknade föremål skjuta mot en bil. Skottlossningen ska ha skett vid adressen Skidbacken i Hallonbergen i nordvästra Stockholms län.

När polis kom till platsen kunde det konstateras att två män var allvarligt skottskadade. De skadade personerna vårdades på platsen innan de fördes med ambulans till sjukhus där de senare avled av sina skador. Anhöriga är nu underrättade om dödsfallen.

– Det är en allvarlig händelse när två människor avlider efter att ha blivit skjutna. Vi har haft en viss nedgång när det gäller skjutningar i Stockholm under 2018 men skjutningarna går i vågor. Vi lutar oss inte tillbaka, tvärtom är vår ansträngning att hålla nere skjutningar, minska våldet, beslagta vapen och lagföra dem som begår brott fortsatt lika stor, säger Erik Widstrand, polismästare och kommenderingschef i regionens särskilda händelse Max.   

Den misstänkta brottsplatsen har varit avspärrad för teknisk undersökning under måndagskvällen och de avspärrningarna är nu hävda.

Det finns uppgifter om att en moped ska ha lämnat platsen efter att skott har avlossats men polisen vill inte utesluta att gärningspersonen/personerna kan ha lämnat platsen på andra sätt.

En förundersökning om mord är inledd och förhör med vittnen samt dörrknackning kommer att fortgå under tisdagen. Polis har pratat med flertalet vittnen och polisen jobbar vidare med informationen på olika sätt. Ingen är ännu gripen.

Till toppen