Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Trafikvecka mot brott på väg

Polis vid vägkant, kontrollerar bil.

Insatsveckans fokus ligger på att upptäcka brott som sker i anslutning till och på väg. Bild: Lars Hedelin

Polisen genomför en nationell trafikinsatsvecka med inriktning mot brott på väg under vecka 45, mellan den 5 till 11 november.

Insatsveckans fokus ligger på att upptäcka brott som sker i anslutning till och på väg. Det vill säga kriminella som använder vägnätet som ett led i sin brottsplan. Polisen riktar sitt arbete då framförallt mot huvudvägnätet, alltså större vägar som europavägar och riksvägar.

– En stor del av de kriminella använder sig av vägen för att komma till och ta sig från en brottsplats, berättar Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen. Detta sker oftast via huvudvägnätet som gör snabb förflyttning möjlig genom landet.

Vid en trafikkontroll utförs vid behov utlänningskontroller och ingående slagningar i polisens datasystem. För att nå ett så bra resultat som möjligt samverkar polisen med både interna och ibland även externa experter.

Till toppen