Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Camilla är en av 663 nya polisstudenter

Camilla Hjortevang

Camilla Hjortevang

Camilla Hjortevang från Saxnäs i Vilhelmina kommun är en av 663 personer som går termin ett på polisutbildningen. Det är dubbelt så många som för några år sedan.

Camilla Hjortevang är 35 år och bor i Saxnäs i Vilhelmina kommun som ligger i södra Lappland. Hon går polisutbildningen på Umeå universitet på distans.

Vad har du för förväntningar på utbildningen?

Jag har höga förväntningar! Det kommer att bli spännande att lära sig mer om polisyrket både teoretiskt och praktiskt. Det är ett komplext yrke och jag har stor respekt och ödmjukhet för ansvaret och all kunskap jag måste lära mig innan jag går ut på aspiranten och så småningom som färdig polis.

Vi har redan nu berört intressanta ämnen som bland annat statsvetenskap, juridik, akutsjukvård, polisens datasystem, polis i trafikmiljö och fysiska och mental färdigheter.

Du läser utbildningen på distans. Varför?

Jag bor med min familj i Saxnäs i Marsfjäll nio mil nordväst om Vilhelmina och har inte möjlighet att flytta just nu. Om det inte vore för distansutbildningen så skulle jag inte kunna läsa till polis, så det är naturligtvis mycket värdefullt för mig.

Min intention är att få jobba i Västerbottens inland, då jag tror det behövs fler poliser som har god person- och lokalkännedom. Det bidrar till trygghet för lokalbefolkningen som känner en större tillit till polis som är bekant med både människor och område.

Varför vill du bli polis?

Jag sökte till polisutbildningen för att jag tycker om att möta och arbeta med människor och för att det är ett brett yrke som ger många olika möjligheter till intressanta inriktningar. Jag tycker det känns oerhört spännande att få vara en del av arbetet som det innebär för polisen att värna om ett tryggt, rättssäkert och demokratiskt samhälle.

Ny antagning i november

Den 5-30 november går det att söka till polisutbildningen som börjar hösten 2019.

Från vårterminen 2019 utökas polisutbildningen till drygt tusen platser och med ytterligare två lärosäten: Malmö universitet och Högskolan i Borås.

polisen.se/blipolis kan du läsa mer om antagningen, utbildningen och polisyrket.

Till toppen