Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Podd: Ulf Johansson om att bli polis

Polisen_UlfJohansson_SaraNilsson_1170x780

Regionpolischefen i Stockholm Ulf Johansson och polisen Sara Nilsson. Bild: Polismyndigheten

Hur är det att gå polisutbildningen och arbeta den första tiden som nyutbildad polis? Lyssna på podden med regionpolischefen i Stockholm Ulf Johansson, i samtal med Sara Nilsson, som har arbetat i fyra månader som polis på Gotland.

Lyssna på podden

Från polishögskolan och in i vardagen som nyutbildad polis. Hör en erfaren polis, regionpolischef Ulf Johansson, och en nyutbildad polis Sara Nilsson, berätta om bland annat studietiden, de första stora händelserna de fick åka på och varför man ska bli polis.

- Vi behöver mångfald inom polisen. Antagningskraven är en grundnivå, men vi behöver alla olika typer av människor. Ska en polisorganisation lyckas med sitt jobb, då måste vi spegla samhället. Så därför är alla välkomna att söka. Jag tycker verkligen man ska göra det om man tror det skulle vara en rolig uppgift och att man skulle bli en bra medarbetare hos oss, då ska man definitivt söka, säger regionpolischef Ulf Johansson.

- Det är världens roligaste jobb, man får hjälpa människor och ingen dag är den andra lik, säger polisen Sara Nilsson, som sökte till polisutbildningen två gånger och däremellan jobbade som flygvärdinna.

Samtalet leds av Varg Gyllander, chef för polisens mediecenter i region Stockholm.

Musik i detta program
Title: Orderly
Artist: Kevin MacLeod

Sök polisutbildningen

Ansökan är öppen mellan 5 - 30 november.

Här kan du läsa mer om polisutbildningen och hur du ansöker.

Till toppen