Stulna bilar och drograttfulla stoppade i insats

Totalt 34 påverkade förare stoppades under en trafikinsats i Solna och Alvik i helgen.

Under fredag och lördag natt genomförde polisen i polisområde Stockholm nord omfattande trafikkontroller för att stoppa onyktra förare och upptäcka kriminella i trafiken. Insatsen gjordes vid utfarterna Tranebergsslingan i Alvik och Haga södra i Solna. 

Totalt stoppades 34 personer misstänkta för rattfylleri, varav 16 gällde narkotika. Över 3000 personer fick lämna utandningsprov. Anmärkningsvärt många unga personer åkte fast, säger polisinsatschef Peter Lindblom:

 Två tredjedelar av de misstänkta är födda på -80 eller -90 talet. Av de misstänkta födda på 90-talet var sju av tio påverkade av narkotika. Det är oroande att de sätter sig bakom ratten påverkade, säger han.

Under kontrollerna upptäckte polisen också två efterlysta personer, två stulna fordon och rapporterade tio fall av olovlig och grov olovlig körning. Tre fordon togs i beslag för att förebygga fortsatt brottslighet.
 
En sköterska deltog för att hjälpa till med blod- och urinprov och så kallade Smadit-samtal, för att motivera till beroendevård.

 Helgens arbete visar tydligt att vi behöver förstärka våra insatser mot påverkade i trafiken och kriminella på väg. Vi planerar för fler tillfällen framöver, säger Peter Lindblom.

Till toppen