Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Information söks om anlagd brand och hot i Järva

Utredningsarbetet av de tidigare anlagda bränderna och hoten mot kommunala lokaler i Spånga-Tensta fortsätter. Film från en av händelserna finns och en rad utredningsåtgärder har vidtagits. Ingen är i nuläget frihetsberövad.

– Redan tidigt misstänkte vi att ett missnöje med verksamheten ligger bakom de anlagda bränderna mot Spånga-Tenstas medborgarkontor och stadsdelsförvaltning. Vi har fortsatt arbetet i det spåret i nära samverkan med stadsdelsförvaltningen, säger Tomas Sandin, ansvarig för utredningarna i lokalpolisområde Rinkeby.

Polisen har nu släppt en film till media som är från den 28 augusti i år vid Medborgarkontoret på Tenstagången och hoppas på det sättet få in mer information från allmänheten. Ärendet är rubricerat som försök till grov mordbrand.

– Vi har pratat med många i området och våra områdespoliser gör ett omfattande arbete ute i lokalsamhället och vi tror att det finns en rad människor som vet mer om detta. Vi vill gärna att de hör av sig till oss så vi kan lösa detta, säger Tomas Sandin.

Polis och stadsdelsförvaltning jobbar nära tillsammans och ett gemensamt arbete sker för bland annat höjd säkerhet och i brottsförebyggande syfte.

– Vi kommer aldrig att acceptera denna typ av hot och skadegörelse mot viktiga institutioner i lokalsamhället och arbetar hårt för att komma tillrätta med detta, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Rinkeby.

Den som har information som kan vara till hjälp i utredningarna uppmanas att kontakta polisen på 114 14.

Till toppen