Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Tryggheten i vardagen lockade många besökare

Mässan som riktar sig till seniorer och har fokus på trygghetsfrågorna lockade cirka 200 besökare. Polisen fanns på plats tillsammans med cirka 30 andra utställare i Bollnäs.

Det är andra året i rad som polisens seniorråd i Bollnäs tillsammans med det kommunala pensionärsrådet i Bollnäs och Brottsofferjouren i Bollnäs och Ovanåker bjuder in seniorer till arrangemanget ”Trygghet i vardagen”.  På plats tillsammans med polisen fanns en mängd utställare som alla hade fokus på trygghet. Exempel på andra utställare var övriga blåljusmyndigheter, region Gävleborg, säkerhetsbolag och Röda korset med flera. Föreläsare från polisen var regionpolischef Carin Götblad och tf. lokalpolisområdeschef i Hälsingland Karl von Krusenstjerna.

 Konferencier på mässan var kommunpolis Helena Sundberg som också leder polisens seniorråd i Bollnäs.

- Det blev en otroligt lyckad dag tack vare alla medverkande. Det fanns ett stort intresse för polisen och vi informerade bland annat om grannsamverkan och hur man kan skydda sig mot brott. Vi genomförde även en medborgardialog.  Många deltagare återkopplade också att de tyckte att regionpolischef Carin Götblads föreläsning om brott mot äldre var mycket bra, säger Helena Sundberg, kommunpolis i Bollnäs och Ovanåker.

- Det var en väldigt bra mässa med många besökare. De äldre är en viktig målgrupp, även om de inte är en grupp som ofta utsätts för brott så anser vi att brott mot äldre är särskilt allvarliga. Det finns en upplevd otrygghet och därför är det viktigt att vi tar de äldres oro på allvar, säger Karl von Krusenstjerna, tf lpo-chef i Hälsingland.

Läs det senaste inlägget om mässan på vår Facebooksida

Till toppen