Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Cykelpolisen grep flyende inbrottstjuvar

Göteborgs ende cykelpolis trampade ikapp flyktbilen och grep på egen hand två misstänkta tjuvar.

Han var ute och cykelpatrullerade i centrum när ett anrop gick ut om en misstänkt bil. Bilen hade uppmärksammats av vittnen i samband med ett inbrott i en tyskregistrerad bil där tjuvarna hade slagit sönder rutan och tagit med sig gods.

– Jag spanade efter bilen på min cykel och vid Stora Badhusgatan fick jag syn på den. Samtidigt som jag larmade på förstärkning började jag följa efter bilen. Jag hade lite tur att det var köer så jag kom i kapp och kunde gripa två misstänkta personer, säger Per Ekedorff, vid citypolisen.

De två gripna är kända av polisen sedan tidigare för likartad brottslighet och är nu anhållna misstänkta för stöld. I baksätet på flyktbilen återfanns stöldgodset som tillhörde en turistande familj på besök i Göteborg. Tack vare det snabba ingripandet kunde familjen få tillbaka sina ägodelar en kort stund efter bilinbrottet.

– De blev nog väldigt glada för tjuvarna hade stulit deras dator, kamerautrustning och väskor med kläder, säger Ekedorff.

Till toppen