Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Fler valrelaterade anmälningar

Polisen i region Väst upplever att valrörelsen hittills har varit relativt lugn. ”Det är först nu som vi ärendemässigt kan se att vi går in i en intensivt kampanjande period” säger Caroline Holmkvist i den regionala valstaben.

Med bara en vecka kvar till valet märker Polisen i region Väst en ökad intensitet både vad gäller politikerbesök och allmänna sammankomster. Under de två senaste veckorna har inflödet av valrelaterade ärenden ökat – 68 anmälningar gjordes den senaste veckan och hittills har cirka 360 valrelaterade ärenden inkommit totalt i region Väst i år. Merparten av de valrelaterade brott som hittills anmälts gäller skadegörelse.

– Det kan vara valaffischer som slitits ned, eldats upp eller förstörts. Det verkar drabba flera partier, säger Caroline Holmkvist, som samordnar utredningsärendena i regionens valstab.

Under den senaste veckan har region Väst även tagit emot 10-15 anmälningar som rör hot riktade mot politiker och valarbetare i regionen. Konkret handlar det om verbala hot, ofredanden, förtal, förolämpningar eller att kandidater blivit uthängda i sociala medier.

– Vi har fått in fler ärenden där det skett en konfrontation mot partirepresentanter eller valarbetare. Det har varit heta diskussioner som resulterat i en brottsanmälan, säger Caroline Holmkvist.

Till toppen