Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Minska risken för stölder från byggarbetsplatser

Under den senaste tiden har polisen fått in anmälningar gällande stölder från byggarbetsplatser samt från fordon tillhörande företag. Dessa stölder är kopplade till stora ekonomiska värden. Polisen tipsar om hur man kan minska risken att drabbas.

Verktygsstölder från arbetsplatser innebär inte bara en ekonomisk förlust för företagen avseende stölder av material, utan även många driftsstopp som är kostsamma för byggföretagen.

Polisen vill nu uppmana företag att öka sin medvetenhet när det gäller stölder av den här typen. Se över alternativ till förvaring, övervakning m.m. Lämna inte stöldbegärlig utrustning synlig. Ett tips kan också vara att vara mer återhållsam när det gäller att prata om vilken utrustning man har på sin arbetsplats. Ett annat tips kan vara att stöldskyddsmärka utrustningen med MärkDNA.

Polisen vill också uppmana allmänheten att vara vaksam på vad man köper på olika köp och säljsidor och forum. Man begår faktiskt ett brott, häleri, om man köper stöldgods. Godtrosförvärv finns inte längre, så chansen finns att man kan dömas för häleri även om man inte trodde/visste/kunde ana att det man köpte var stulet.

Till toppen