Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Misstänkt handel med jägarbevis – ”mycket allvarligt”

Under en längre tid har nationella korruptionsgruppen på Noa utrett ett större ärende rörande misstänkt handel med jägarbevis. Brottsmisstankarna handlar bland annat om tagande och givande av muta.

Ett jägarbevis erhålls efter avlagd jägarexamen, som är godkänd av förordnad provledare. Jägarbeviset är en förutsättning för att kunna söka och få en vapenlicens för jaktvapen. Misstankarna i ärendet handlar om att två provledare mot ersättning ska ha utfärdat jägarbevis till ett sextiotal personer som inte genomfört sin jägarexamen. 

På Noa, nationella operativa avdelningen, arbetar nu ett flertal utredare med ärendet, i samarbete med en kammaråklagare Leif Görts från Riksenheten mot korruption, som är förundersökningsledare.

– Vi ser mycket allvarligt på att man på detta sätt kunnat få ett jägarbevis utan genomförd utbildning och satsar betydande resurser för att utreda i ärendet, säger Andreas Pallinder, gruppchef på nationella korruptionsgruppen.

Flera förhör och andra åtgärder återstår att genomföra, därmed kan vi av hänsyn till utredningen inte gå in på några ytterligare detaljer i ärendet.

Till toppen