Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Ny geografisk indelning av region Syd

syd-180924-po-lpo-kommuner

Polisregion Syds nya polisområdesindelning.

Polisregion Syd har nu fått en ny geografisk indelning. Därmed har ytterligare ett kliv tagits för att bygga en långsiktig och uthållig verksamhet i hela regionen.

Region Syds nya geografiska indelning utgår från regionens fyra län som nu hålls ihop på ett tydligare sätt. I de nordöstra delarna av regionen har Kalmar län och Kronobergs län bildat ett nytt polisområde. Dagens polisområde sydvästra Götaland har bytt namn till polisområde Blekinge nordöstra Skåne och tillförts hela Blekinge län samt Osby kommun. Polisområde södra Skåne har utökats med lokalpolisområde Eslöv, bestående av kommunerna Eslöv, Hörby och Höör. Polisområdena Malmö och nordvästra Skåne förblir oförändrade.

Justeringen av områdesgränserna påverkar inte polisens operativa förmåga eller service på den lokala nivån.

- Med en ny organisation ser vi att vi stärker förutsättningarna för en bättre samverkan med våra samarbetspartners. Vi hoppas också att vi kan bedriva en mer effektiv utredningsverksamhet och förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare, bland annat genom kortare transportsträckor och jour- och arrestverksamhet med lokal förankring, säger Carina Persson, regionpolischef, och fortsätter:

- Nu när vi har alla större organisatoriska bitar på plats, kan vi fortsätta arbetet med att bygga en långsiktig och uthållig verksamhet i hela regionen. Vi kommer att jobba vidare med att stärka vår lokala närvaro, utveckla vår förmåga att förebygga och klara upp brott och arbeta med att skapa en säker och utvecklande arbetsmiljö för våra medarbetare.

Till toppen