Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Polisen söker vittnen till brott riktat mot restauranger

Flera grova brott har den senaste tiden riktats mot restauranger i Nyköping och Katrineholm.

I början av juni utsattes Taco Bar och Choys garden i Nyköping. En ensam gärningsperson anlade brand i en av restaurangerna och gjorde försök i den andra. Brottsrubriceringen är grov mordbrand.

På morgonen den 26:e augusti kastades en handgranat in genom ett fönster till restaurang O'Learys i Nyköping av en ensam gärningsperson.
En person som befann sig i lokalerna skadades. Brottsrubriceringen är försök till mord samt grov allmänfarlig ödeläggelse.

På kvällen den 13:e september genomfördes ett grovt rån mot restaurang Stationsplan, fd Harrys, i Katrineholm. I samband med rånet anlades brand i lokalerna. Minst 3 gärningspersoner har iakttagits då de lämnade restaurangen.
Straxt efteråt anlades ytterligare en brand vid en villafastighet i Katrineholm.
Villan bebos av en barnfamilj som var hemma vid tillfället. Utgångsläget är att dessa två bränder har anlagts av samma person/personer.

De pågående utredningarna visar på vissa samband mellan bränderna. Det finns också tecken på att kriminella personer i högre utsträckning än tidigare rör sig mellan Nyköping och Katrineholm.

Om någon har gjort iakttagelser i samband med brotten eller har annan information att lämna med anledning av händelserna är polismyndigheten intresserad av att komma i kontakt med den personen.

Den som har information bör ringa 114 14.

Till toppen