Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen söker vittnen till brott riktat mot restauranger

Flera grova brott har den senaste tiden riktats mot restauranger i Nyköping och Katrineholm.

I början av juni utsattes Taco Bar och Choys garden i Nyköping. En ensam gärningsperson anlade brand i en av restaurangerna och gjorde försök i den andra. Brottsrubriceringen är grov mordbrand.

På morgonen den 26:e augusti kastades en handgranat in genom ett fönster till restaurang O'Learys i Nyköping av en ensam gärningsperson.
En person som befann sig i lokalerna skadades. Brottsrubriceringen är försök till mord samt grov allmänfarlig ödeläggelse.

På kvällen den 13:e september genomfördes ett grovt rån mot restaurang Stationsplan, fd Harrys, i Katrineholm. I samband med rånet anlades brand i lokalerna. Minst 3 gärningspersoner har iakttagits då de lämnade restaurangen.
Straxt efteråt anlades ytterligare en brand vid en villafastighet i Katrineholm.
Villan bebos av en barnfamilj som var hemma vid tillfället. Utgångsläget är att dessa två bränder har anlagts av samma person/personer.

De pågående utredningarna visar på vissa samband mellan bränderna. Det finns också tecken på att kriminella personer i högre utsträckning än tidigare rör sig mellan Nyköping och Katrineholm.

Om någon har gjort iakttagelser i samband med brotten eller har annan information att lämna med anledning av händelserna är polismyndigheten intresserad av att komma i kontakt med den personen.

Den som har information bör ringa 114 14.

Till toppen