Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisinsats vid fotbollsderby den 23 september

Söndag den 23 september var det fotbollsmatch på Friends Arena i Solna. Stockholmspolisen har arbetat med en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås.

– Ett stort antal besökare har idag varit på fotbollsmatch och arrangören har tagit ett bra och tydligt ansvar för ordning och säkerhet inne på arenan. Antalet brott och ordningsstörningar var färre än vid tidigare matcher, vilket är positivt. Ett fortsatt gemensamt arbete med bland annat de arrangerande klubbarna ser jag som viktig för att den positiva utvecklingen ska fortsätta på kommande derbyn, säger Christoffer Wedelin, kommenderingschef för polisens insats i samband med matchen.

Polisens insats har fram till klockan 20.00 lett till:

* Innan match avlägsnas åtta personer från en plats i Solna för att hindra konfrontation mellan två grupperingar.

* Ett flertal anmälningar om brott mot ordningslagen har upprättats med anledning av att det eldats med pyroteknik inne på arenan.

* En person är misstänkt för ringa narkotikabrott. Personen hade dessutom pyroteknik på sig vilken förverkades på plats.

* Tre personer har fått tillträdesförbud. En hade pyroteknik på sig och detta upptäcktes vid visitation på väg in på arenan. Den personen fick tillträdesförbud i nio månader. Två andra tände bengalisk eld i folkhavet utanför entrén innan match och fick tillträdesförbud i sex månader. I samtliga tre fall handlar det om brott mot ordningslagen.

* Tre personer som tände bengalisk eld inne på arenan blev i samband med det lätt brännskadade. De fick hjälp av sjukvårdsteam på plats och anmälan om brott mot ordningslagen upprättades.

* En person blir misshandlad efter match utanför arenan och får åka ambulans till sjukhus. En misstänkt gärningsperson grips och anmälan om grov misshandel är upprättad.

* Ytterligare en person blev misshandlad efter match utanför arenan. En misstänkt är identifierad och anmälan om misshandel upprättad.

Frågor från media besvaras på 010 – 56 373 59.

Till toppen