Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisinsats vid fotbollsderby på Friends Arena den 23 september

Söndagen den 23 september klockan 15.00 är det fotbollsmatch på Friends Arena. Då kommer extra många människor att åka kollektivt eller på andra sätt ta sig till och från arenan.

Ett stort antal besökare beräknas av arrangören besöka arenan. Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa, om ordningsstörningar eller brott begås.

Erfarenheter från tidigare derbyn gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas. Det kan också förekomma pyroteknik inne på arenan vilket kan orsaka obehag samt medföra eventuella hälsorisker.

Erfarenheter visar också att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenorna. Arenan öppnas för insläpp en och en halv timme före avspark. I området runt arenan kommer en del avspärrningar att göras.

Vid polisinsatsen kommer drönare att användas i brottsförebyggande syfte. Det område där drönarna kommer att användas i finns utmärkt på kartan:

Karta över det område där drönare kommer att användas.

Frågor och mer information

Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 373 59.

Vid behov kommer även information att lämnas på www.polisen.se samt på
twitterkanal: @polisen08live.

Till toppen