Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Stor trafikinsats i Solna avslöjade 55 rattonyktra

Polisen genomförde en omfattande trafikinsats i norra Stockholm under helgens nätter den 15-16 september. Kvinnor och unga stod för en stor andel av de misstänkta rattonyktra.

Polisen kontrollerade 3 672 bilförare varav 55 personer är rapporterade misstänkta för rattfylleri/drograttfylleri. Av dessa är 14 kvinnor. 18 personer är födda på 90-talet, den yngsta fyllde 18 år i somras.

Det stora antalet unga rattonyktra är nedslående, men det är positivt att vi har många engagerade medarbetare som hela tiden utvecklar arbetet mot trafikonykterhet. Efter en sådan här helg känns det relevant att ställa sig frågan om det inte borde vara obligatoriskt med alkolås säger Patrick Ungsäter polisområdeschef i Stockholm Nord.

Polisens trafikkontroller avslöjade även andra brott som exempelvis narkotikabrott, olovliga körningar och grov vårdslöshet i trafik. I en av bilarna fanns en person som är anhållen i sin frånvaro.

Insatsen är kopplad till polisens nationella trafikvecka som pågår under vecka 38.

Till toppen