Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Vill du bli polisens volontär?

Polisen söker nu personer som vill engagera sig i volontärverksamheten. På måndag den 1 oktober i Uppsala och onsdag den 3 oktober i Enköping välkomnas du till ett informationsmöte i polishuset.

På mötet kommer polisen bland annat att berätta mer om verksamheten och ge exempel på vilka uppgifter polisens volontärer kan få. Det kommer också att finnas tid till att ställa frågor och efter mötet kommer den som vill kunna anmäla sitt intresse.

– Vi tycker att det är bra med en blandad grupp av volontärer. Det gäller både ålder och kön. Vi behöver bland annat fler personer som är 60 plus, säger områdespolisen Ulrika Andersson, samordnare för volontärverksamheten i polisområde Uppsala.

Om du vill bli volontär

Volontärerna är personer som på sin fritid hjälper polisen i det lokala brottsförebyggande arbetet och med att sprida information. Bland annat var polisvolontärer med under Försvarsmaktens flygdag och mötte besökare vid polisens mobila kontor på Uppsala garnison.

– Volontärerna berättade om verksamheten och delade ut över 4 000 klistermärken till barnen. Kön ringlade sig lång till vårt kontor, där volontärer tog emot i gula västar, säger Ulrika Andersson.

Den som vill bli volontär behöver vara 18 år. Personen får ej vara misstänkt för brott eller blivit dömd sedan tidigare. Efter urval, lämplighetsbedömning och rekryteringsprocess hålls en kortare grundutbildning hos polisen.

Syftet med volontärsverksamheten är att medborgare ska få en chans att var en del i det brottsförebyggande arbetet.

Tidigare har informationsmöten hållits i Uppsala för allmänheten men nu kommer också en träff att äga rum i Enköping.

– Enköpings- och Håbobor som blir volontärer kommer att tillhöra den grupp som redan finns i Uppsala men de kommer också att kunna ta uppdrag i sin kommun, säger Maria Arosenius kommunpolis, LPO Enköping/Håbo.

– Vi hoppas att alla som är intresserade och vill engagera sig ideellt i polisens volontärverksamhet kommer till något av informationsmötena, säger Ulrika Andersson.

Mer information om polisens volontärer

Informationsmötet

När: måndag 1/10 klockan 19.00-21.00
Var: polishuset i Uppsala
Hur: samling vid stora entrén för gemensam inpassering (kom gärna i tid för receptionen stänger 19.00), ingen föranmälan

När: onsdag 3/10 klockan 19.00-21.00
Var: polishuset i Enköping
Hur: samling vid receptionen för gemensam inpassering (kom gärna i tid för receptionen stänger 19.00), ingen föranmälan

Till toppen