Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

”Volontärverksamheten är viktig”

Rikspolischefen pratar med volontärer.

Volontärverksamheten är ett komplement till polisens ordinarie verksamhet. Bild: Peter Håkansson

I veckan träffade rikspolischef Anders Thornberg ett 70-tal av region Stockholms volontärer. Han fick höra om deras uppdrag, ge sina reflektioner efter 6 månader på posten och svara på frågor.

Volontärverksamheten i Stockholm firar snart 10 år och är ett komplement till polisens ordinarie verksamhet.

– Volontärverksamheten är en uppskattad verksamhet, både internt och av allmänheten men också en viktig medborgarinsyn i myndigheten, säger Anders Thornberg.

Fokus på kärnuppdraget

Polisen arbetar hårt med att bli en mer modern organisation med fokus på kärnuppdraget. För att kunna fokusera behöver alla myndigheter och organisationer göra det som de är satta att göra.

– Polisen kan inte själv klara alla samhällsutmaningar utan fler behöver ta ansvar. Alla organisationer och aktörer i samhället är viktiga och även om uppdraget kan renodlas har polisen det finaste samhällsuppdraget – för demokrati, trygghet och säkerhet. Med det sagt är det dock inte det enklaste – det kan fortfarande vara svårt, komplext och dramatiskt ibland, avslutar Anders Thornberg.

Fakta

Läs mer om volontärverksamheten, deras olika uppdrag och vad som krävs för att bli en volontär.

Polisens volontärer i Stockholm finns även att följa på Facebook

Polisen tar nästa steg i utvecklingen av svensk polis. Läs mer här.

Till toppen