Fängelse för mordförsök vid Gullmarsplan

I förra veckan dömdes en man till fängelse i 7 år och 6 månader för försök till mord vid Gullmarsplan den 1 december 2018.

Gärningsmannen och målsägaren befann sig på samma bar när gärningsmannens vän hamnade i en dispyt med målsägaren. Kort därefter gick gärningsmannen fram till målsägaren och knivhögg honom i magen. De var helt okända för varandra sedan tidigare.

Greps vid kontroll i Nässjö

Flera vittnen kunde peka ut vem som utfört knivhugget. Den misstänkte mannen anhölls i sin frånvaro och anträffades vid en rutinkontroll strax före jul i Nässjö.

– Det gjordes många bra utredningsåtgärder direkt på plats. Trots det hade vi före gripandet ingen teknisk bevisning, varken dna eller film på gärningsmannen som visade att han befunnit sig på platsen, säger Maria Skoglund, handläggare på grova brott i polisområde Stockholm Syd.

Knöts till platsen tack vare mobil

Vid gripandet togs den misstänktes mobil i beslag. Tack vare teknisk undersökning av mobilen kunde mannen knytas till brottsplatsen vid den aktuella tidpunkten. Vittnesmål styrkte att det var den misstänkte som utfört knivhugget.

Onsdagen 3 april dömdes mannen av Södertörns tingsrätt till fängelse i 7 år och 6 månader.