Polisinsats vid fotbollsderby på Tele2 Arena den 28 april

Söndagen den 28 april klockan 15.00 är det fotbollsmatch på Tele2 Arena. Då kommer extra många människor att åka kollektivt eller på andra sätt ta sig till och från arenan. Det rör sig framförallt om området från Hötorget till arenaområdet.

Ett stort antal besökare beräknas av arrangören besöka arenan. Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för stämningsfulla och trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa, om ordningsstörningar eller brott begås.

Erfarenheter från tidigare derbyn gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas. Det kan också förekomma pyroteknik inne på arenan vilket kan orsaka obehag samt medföra eventuella hälsorisker.

Erfarenheter visar också att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenorna. Arenan öppnas för insläpp en och en halv timme före avspark. I området runt arenan kommer en del avspärrningar att göras. 

Vid polisinsatsen kommer drönare att användas i brottsförebyggande syfte. Det område som kommer övervakas med dessa är Medborgarplatsen till arenaområdet.

Polisen utreder en grov misshandel som begicks utanför arenan då samma lag möttes den 10 mars i år. I utredningsarbetet har fem personer belagts med tillträdesförbud hittills och fem ytterligare ska tilldelas i närtid. Förundersökningen bedöms bli klar inom två veckor.

Frågor och mer information
Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 373 53. Vid behov kommer även information att lämnas på polisen.se samt på twitterkanal: @polisen08live.

Mer information

Mer information om matchen och arenaområdet finns på tele2arena.se

För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken se sl.se.

Till toppen