Tillställning på Södermalm inför fotbollsmatch den 7 april

Söndagen den 7 april är det fotbollsmatch på Tele2Arena med start klockan 17.30. Matchen föregås av att människor går från Medborgarplatsen till arenan. Detta kommer att påverka framkomligheten i trafiken.

Polisen gör utifrån tidigare erfarenheter bedömningen att människor kommer att börja samlas på Södermalm omkring kl 12. Själva promenaden till arenan beräknas starta runt kl 15. Polisen arbetar i detta skede för att underlätta för de som ska gå till arenan.

Trafiken runt Götgatan, Skanstullsbron och riksväg 73 kommer att spärras av och ledas om i den omfattning som behövs. Syftet med trafikomläggningen är att ge minsta möjliga trafikstörningar. Götgatan har avlysts för parkering under söndagen. Detta är en åtgärd från Stockholm stad.

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att förebygga ordningsstörningar och ingripa mot brott. Polis kommer även stötta arrangören i deras ansvar vid arenan och under arrangemanget.

Allmänna kommunikationer och vägarna runt arenaområdet kommer under eftermiddagen användas av många som ska åka till och från evenemanget.

Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Erfarenheter visar också att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenan. Arenan öppnas för insläpp kl 16 och det är bra att vara ute i god tid. I området runt arenan kommer en del avspärrningar att göras.

Erfarenheter från tidigare matcher gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas. Det kan också förekomma otillåten pyroteknik under det att supportrarna går från Södermalm till arenan vilket kan orsaka obehag samt medföra eventuella hälsorisker.

Vid polisinsatsen kommer drönare att användas i brottsförebyggande syfte. Även monterade kameror på Medborgarplatsen och utmed Götgatan används i samma syfte.

Frågor och mer information                                                                     
Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 373 53 (7/4, klockan 08.00-20.00). Vid behov kommer även information att lämnas på polisen.se samt på twitterkanal: @polisen08live.

Mer information om matchen och arenaområdet finns på www.tele2arena.se

För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken se www.sl.se.