Sök på polisen.se

Träffa Polisen på Blåljusdag

Bildkollage med poliser och bild på en gammal polisbil.

På Blåljusdagen den 4 maj, kommer du bland annat träffa polisanställda och se blåljusfordon från förr och nu. Bild: Polismyndigheten

Lördag den 4 maj arrangeras en ”Blåljusdag” på Djurgården i Stockholm. Polisen i region Stockholm finns på plats för att berätta om polisyrket och hur det är att jobba inom polisen.

Polisregion Stockholm har ett tält på mässområdet utanför Cirkus på Djurgården klockan 11.00-15.00 på lördagen. Där får du träffa polisanställda som visar upp olika verksamheter, exempelvis polishundar, hästar, djurskydd, särskild polistaktik med mera.

- Vi vill visa att polisen är en arbetsplats för alla, inte bara polisutbildande, så vi kommer även att lyfta fram civila funktioner på olika sätt, säger Patrick Torneus som är en av de som kommer att medverka under dagen.  

Bakom arrangemanget står ett antal ideella organisationer. Förutom polis finns också räddningstjänst, ambulans, SOS Alarm med flera på plats. Det är scenframträdanden och olika aktiviteter för barn och vuxna.

Klockan 13 startar en parad från Kungsträdgården. MC-polisveteranerna och polismuséet deltar tillsammans med andra blåljusfordon från förr och nu. Paraden rullar via Strömgatan – Kungsträdgårdsgatan – Hamngatan – Strandvägen – Djurgårdsvägen tillsammans med underhållning av säckpipor och trummor. Paraden avslutas utanför Cirkus.