En anhållen efter bränder i Husby

En man har i helgen anhållits misstänkt för mordbrand efter den senaste tidens bränder i Husby. Polisen önskar fortfarande tips från allmänheten för att komma vidare med utredningsarbetet.

De senaste veckorna har polis och räddningstjänst beordrats till Husby med anledning av bränder i loftgångar och utanför bostäder. Sedan i början av augusti har det brunnit vid tolv tillfällen inom ett begränsat geografiskt område i östra Husby. Bränderna som skett under natt och tidig morgon tros vara anlagda. Ingen person har skadats fysiskt vid något av tillfällena, men i flera fall kunde det ha slutat mycket illa.

Tittar på samband mellan bränderna
Under helgen har en man anhållits skäligen misstänkt för mordbrand, efter en brand i ett trapphus i Husby natten mellan lördag och söndag. Polisen tittar på kopplingar mellan bränderna och ett intensivt utredningsarbete pågår.

De senaste veckornas bränder utreds som mordbrand, försök till mordbrand eller skadegörelse.

Polisen önskar tips från allmänheten
Polisen är i fortsatt behov av tips från allmänheten för att komma vidare med utredningarna. Den som har information kan kontakta polisen på 114 14 eller fylla i webbformulär här