Mord i Råcksta i västra Stockholm

Natten till onsdag den 28 augusti sköts en kvinna till döds i Råcksta i nordvästra Stockholm. En förundersökning om mord är inledd och en trygghetsinsats pågår i området.

– Vi arbetar intensivt för att få stopp på det grova skjutvapenvåldet. Vi arbetar mot narkotika som är en central faktor men också underrättelsebaserat mot personer med kriminella kopplingar. Det arbetet fortsätter och intensifieras, säger Stephan Kiernan, ansvarig för Team 2022 som arbetar långsiktigt mot det grova våldet i polisområde Stockholm Nord.

Klockan 01.31 ringde flera personer polisen efter att de hört skottliknande ljud i Råcksta. När polis kom till platsen hittade de en skadad kvinna som sedan avled av sina skador. Hennes anhöriga är underrättade.

Brottsplatsen är en bostad och kvinnan som är född 2001 har skjutits i en bostad av en eller flera okända gärningspersoner. Ingen är hittills frihetsberövad i ärendet.

– Vi har fler poliser ute i området för att öka tryggheten och samla in vittnesuppgifter. Polisen lokalt deltar aktivt i arbetet eftersom de har god lokal kännedom och vi får också hjälp av poliser från andra håll i regionen. Det fortsatta trygghetsarbetet sker i nära samverkan med stadsdelen, säger Catrine Kimerius Wikström, lokalpolisområdeschef i Vällingby.

Polisen har arbetat med och fortsätter att arbeta med dörrknackning i området.
En teknisk undersökning av brottsplatsen pågår.

– Det har skett i ett område där det bor många människor och vi hoppas att fler har uppgifter att lämna som kan vara till hjälp i utredningen, säger Stephan Kiernan.

Tipsa polisen

Den som har information att lämna kan ringa polisen på 114 14 alternativt lämna information via kontaktformuläret.

Frågor om ärendet besvaras av polisens mediecenter i region Stockholm på telefon 010 56 405 55.