Polisen söker iakttagelser efter att en ung pojke hittats avliden på Värmdö

Den unge pojke som varit försvunnen sedan i helgen, hittades under måndagen den 5 augusti vid cirka klockan 20.00 avliden i vattnet vid Ösby träsk efter en sökinsats av Missing People och polisen. Har du iakttagelser från området? Ring 114 14.

Det var en film som var tagen från en av Missing Peoples drönare som gjorde att den avlidne upptäcktes i ett mindre vattendrag.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Det gör vi i sådana här fall där omständigheter kring dödsfallet är oklara för att kunna ha en större ”verktygslåda” och kunna tillsätta resurser. Det är lättare att skala ner om det skulle visa sig vara en olyckshändelse som inträffat.

Polisen arbetar på flera fronter. Dels med att via teknisk undersökning fastställa dödsorsak, men också med att samla in vittnesuppgifter.

Dina iakttagelser kan vara värdefulla

Uppgifter gör gällande att pojken under lördag eftermiddag/kväll var på väg för att spela fotboll på planen vid Ösby skola. Vi söker iakttagelser från området. Främst är det iakttagelser mellan klockan 17-19 på lördagen som är aktuella. Men vi vill inte låsa oss enbart vid dessa tider eftersom alla uppgifter, stort som smått, kan ha betydelse för utredningen.

Tipsa polisen

Vi har polispersonal på plats i området men det går också bra att ringa 114 14 och lämna dina uppgifter hos polisens kontaktcenter, eller digitalt via polisens kontaktformulär.