Polisen söker tips med anledning av bränder i Husby i västra Stockholm

Sedan torsdagen den 9 augusti har det brunnit på åtta ställen i Husby i nordvästra Stockholm. Flera av de misstänkt anlagda bränderna har varit i ett begränsat område i östra Husby och skett på natten och tidig morgon.

– Det har tänts eld utanför bostäder där det bor människor. Det kunde i flera fall ha slutat mycket illa och vi ser mycket allvarligt på detta. Vi har nu poliser ute och tillsammans med fastighetsägaren gör vi flera insatser för att få stopp på detta, säger Kjell Hellström, polisinsatschef.

Ingen person har hittills skadats utan det har till exempel varit barnvagnar, blomlådor, kartonger och andra föremål som finns i loftgångar/trapphus som det eldats på.

Ärendena är rubricerade som mordbrand.

– Vi tar gärna emot tips från boende och verksamma i området. Det är svårt att endast genom ökad polisiär närvaro förebygga bränder så vi behöver tips om händelserna för att kunna få stopp på den eller de som anlagt bränderna, säger Kjell Hellström.

Vid pågående brand ska man självklart ringa 112.

Den som har information kan kontakta polisen på 114 14 eller e-posta lokalpolisområde-rinkeby.stockholm@polisen.se alternativt fylla i webbformulär här.