Flera personer misstänkta efter ordningsstörningar i Kronogården

Polisen har identifierat flera personer som misstänks för brott i samband med ordningsstörningarna i Kronogården under de senaste dagarna.

Polisen har ökat närvaron i Kronogården sedan i söndags och kommer även under helgen att finnas på plats i trygghetsskapande och ordningshållande syfte.

– Vårt uppdrag är att verka för trygghet och sätta stopp för kriminella handlingar. Det kommer vi att hålla fast vid så länge det behövs, säger Jenny Wester, biträdande lokalpolisområdeschef i Östra Fyrbodal.

Det har under veckan förekommit ordningsstörningar i form av bland annat raketskjutning och konfrontationer mellan olika personer. Polisens fokus har varit att hålla isär parterna och säkerställa ordning och trygghet i Kronogården. Under torsdagen upprättades ett så kallat PL 24-område, som innebär att polisen bestämmer vem som får vistas innanför avspärrningarna.

– Det hade snabbt en lugnande effekt som gjorde att folk skingrades och att tonläget dämpades, säger Jenny Wester.

För närvarande pågår ett utredningsarbete för att kunna lagföra de personer som misstänks för brott i samband med ordningsstörningarna. Det rör sig om misstänkt brott mot maskeringsförbud, skadegörelse, våld mot polisen, grov stöld och våldsamt upplopp. Flera personer har identifierats.

– Vi har filmer som vi går igenom, men vi tar gärna emot tips från personer som har upplysningar kring händelserna, säger Jenny Wester.

Polisen fortsätter också pågående arbete mot otrygghet och kriminella individer i området, och har en nära samverkan med andra aktörer för att förebygga nya ordningsstörningar.

– Vår ambition är att alla i Kronogården ska känna sig trygga i området, och att alla ska känna att de har samma rätt att vistas där, säger Jenny Wester.

Uppgifter om händelserna i Kronogården kan lämnas på telefonnummer 114 14.

Till toppen