Sök på polisen.se

Fyra tonåringar häktade efter grova brott mot personer i södra Stockholm

Två personer utsattes för grova och utdragna brott i södra Stockholm. Polisen kunde identifiera likheter mellan brotten och nu sitter fyra män mellan 15 och 18 år häktade misstänkta för bland annat människorov, grovt rån och utpressning.

Den 4 november i år utsattes en person i södra Stockholm för människorov, rån, olaga frihetsberövande och försök till utpressning. Tre gärningsmän höll ett brottsoffer mot dennes vilja i en lägenhet där de under vapenhot tillgrep en mobil och tvingade målsäganden att ta lån. Efter ett utdraget brottsförlopp lyckades brottsoffret fly från lägenheten och larma polis. Åklagaren anhöll de tre i sin frånvaro och nu sitter samtliga häktade misstänkta för brotten.

Den 1 december utsattes en annan person för brott med liknande tillvägagångssätt, i södra Stockholm. Målsägande var på väg hem då två män dök upp och tvingade till sig gods genom att slå honom i ansiktet. Målsäganden tvingades därefter följa med till flera bankomater där gärningsmännen under ett utdraget förlopp hotat, slagit och förnedrat målsägande i syfte att förmå honom att ta ut pengar. Händelsen rubriceras som grovt rån, utpressning och övergrepp i rättssak.

Polisen kunde identifiera likheter mellan brotten och genom ett intensivt utredningsarbete har nu fyra personer, alla mellan 15 och 18 år kunnat knytas till brotten samt häktats. En av de frihetsberövade misstänks för inblandning vid båda brottstillfällena.