Lördag den 7 december sker mycket i Stockholm

Lördagen den 7 december sker många händelser samtidigt i centrala Stockholm. Det är idrottsevenemang, julmarknader och allmänna sammankomster. En rekommendation är att inte ta bilen in till stan utan välja andra färdmedel.

Lördag klockan 14.00 spelas en bandymatch på Östermalms IP. Då kommer många människor att åka kollektivt eller på andra sätt ta sig till idrottsplatsen. Det rör sig framförallt om området mellan Valhallavägen – Gärdet - Lidingövägen.

Utöver bandymatchen genomförs ett stort antal julmarknader i Stockholm och julhandeln bedöms generellt vara välbesökt av många personer.

Klockan 13 genomförs en demonstration på Norra Bantorget och den ska gå till Norrmalmstorg senare under eftermiddagen. Utöver detta genomförs ett flertal publika evenemang i Stockholm under lördagen.

Trafiksituationen i centrala Stockholm kommer vara ansträngd

Sammantaget kommer det vara en ansträngd trafiksituation i Stockholms centrala delar under hela lördagseftermiddagen. Besökare rekommenderas att lämna bilen hemma och i stället åka kollektivt.

Polisen samverkar med bandyarrangören

Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för stämningsfulla och trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa, om ordningsstörningar eller brott begås.

Var ute i god                                  

Erfarenheter visar också att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras så ett tips är att vara på plats i god tid.

Frågor och mer information

Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 902 16. Vid behov kommer även information att lämnas på https://polisen.se/stockholm samt på twitterkanal: @polisen08live.

För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken se www.sl.se.

Till toppen