För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

Pressträff om Stockholmspolisens arbete med SH Rimfrost

Under måndagen höll kommenderingschef Mikael Fetz och biträdande kommenderingschef Towe Skjöld pressträff för media om hur polisen i Stockholm arbetar mot det grova våldet.

– Svensk polis kraftsamlar för att minska antalet skjutningar och sprängningar i samhället och bryta den negativa utvecklingen. Den särskilda händelsen Rimfrost innebär för Stockholms del nolltolerans mot individer som bedöms ligga bakom det grova våldet i syfte att få bort dem från de brottsliga arenorna. Tillsammans med övriga regioner bidrar vi med förstärkning till andra delar av landet, just nu till region Syd, sa kommenderingschef Mikael Fetz på den pressträff som polisen i region Stockholm höll idag.

Polisen i Stockholm arbetar sedan en tid tillbaka intensivt för att minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer samt att gripa och lagföra personer i kriminella nätverk.

– Vi har sedan tidigare bedrivit arbetet mot skjutningar i en särskild händelse i Stockholm och har därefter permanentat de arbetsmetoder som var framgångsrika och tagit med oss det konceptet in i organisationen. Vi kommer nu att gå ännu tydligare mot ett antal individer, sa Towe Skjöld, biträdande kommenderingschef. 

Flera narkotika- och vapenbeslag
Under de senaste veckorna har flera större beslag av narkotika och vapen gjorts i regionen.

Tre personer har gripits i Märsta för grovt narkotikabrott efter ett stort beslag av narkotikaklassade läkemedel som Tramadol och Subutex, samtliga är nu häktade. Tio personer är häktade i ett ärende där man i polisområde Stockholm Syd beslagtagit cirka 60 kilo metaamfetamin. Samverkan sker med polisen i region Syd i detta ärende. 

Flera personer har den senaste veckan gripits i regionen och är nu häktade för totalt fem grova vapenbrott. Polisen har beslagtagit sex pistoler och ett automatvapen, samtliga med tillhörande magasin och ammunition. Polisen har också gjort ett beslag av flera miljoner i kontanter i polisområde Stockholm Syd. En person är häktad i det ärendet.