Två män gripna efter flera vapenbeslag i södra Stockholm

Under torsdagskvällen tog polisen tre vapen i beslag i Vårby gård och Alby. Tidigare i veckan påträffades ett automatvapen i en bostad i Älvsjö. Två män är nu frihetsberövade för grovt vapenbrott.

På torsdagskvällen påträffade väktare en skarpladdad pistol i en lufttrumma i ett bostadshus i Vårby gård. Då polis kallades till platsen påträffades ytterligare en pistol och ammunition. Vapnen har tagits i beslag och kommer att skickas på teknisk undersökning. Ingen är i nuläget gripen för detta ärende som rubriceras som grovt vapenbrott.

Samma kväll, i ett annat ärende, kontrollerades en person i Alby och ett vapen påträffades. Personen är nu anhållen misstänkt för grovt vapenbrott.

Automatvapen hittades i bostad
På onsdagen greps ytterligare en person misstänkt för grovt vapenbrott efter att ett automatvapen påträffats i en bostad i Älvsjö. Personen begärs under fredagen häktad för grovt vapenbrott.

Beslagen och gripandena är ett resultat av ett ihärdigt och uthålligt brottsförebyggande arbete i utsatta områden. Polisen i region Stockholm arbetar offensivt och med samlad kraft för att bryta våldskurvan, bland annat genom att beslagta vapen och narkotika.