Dom efter brott mot flera barn

Sju månader efter att den första minderåriga målsägaren larmade polis dömdes gärningsmannen till två år och sex månaders fängelse för ett flertal brott mot flera barn.

Det var den 6 juli 2018 som en 14-årig flicka larmade polis från en bensinmack i södra Stockholm. Flickan hade då lyckats fly från en lägenhet där hon varit olaga frihetsberövad och blivit utsatt för bland annat våldtäkt.

I samband med husrannsakan hos den gripne misstänkta mannen beslagtog polisen bland annat hans mobiltelefon. I den upptäckte utredarna information som ledde till misstankar om brott mot ytterligare fem flickor i åldern 14-18 år.

Dömd till fängelse och skadestånd

Den 24 januari 2019 dömdes mannen av Södertörns tingsrätt till två år och sex månaders fängelse för bland annat våldtäkt och olaga frihetsberövande. Mannen ska dessutom betala skadestånd till målsägarna på sammanlagt 217 500 kronor.

– Brott mot barn är ett av de allra viktigaste uppdragen för polisen och det känns därför väldigt bra att målsägarna fått sin sak prövad. Jag och alla som arbetat med den stora utredningen är glada att målsägarna på något sätt nu fått upprättelse efter de traumatiska händelser de utsatts för, säger Claes Lindeberg, polisassistent vid Brott mot barn i polisområde Stockholm Syd.

Brott mot barn och unga - viktigt att polisanmäla

Om du misstänker att ett barn eller en ungdom utsätts för våld eller övergrepp bör du anmäla det till polisen eller till socialtjänsten i den kommun där barnet eller ungdomen bor.

Polisanmäl brottet via telefon 114 14 eller genom att besöka en polisstation. Är det akut eller ett pågående brott ring 112.

Gör en polisanmälan.

Läs mer om brott mot barn och unga.