Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Fällande domar i bedrägeri- och penningtvättmål

Tre personer dömdes nyligen av Södertörns tingsrätt i ett omfattande bedrägerimål.

En man i 25-årsåldern döms till 1,5 års fängelse för ett stort antal bedrägerier och två fall av allvarlig penningtvätt. Mannen ska bland annat ha genomfört flertalet transaktioner med betalkort och kortuppgifter han inte var innehavare av eller haft rätt att använda.

Tingsrätten dömer även mannen för grovt penningtvättsbrott gällande drygt 1,5 miljoner kronor samt för urkundsförfalskning.

Ytterligare tre personer, två män och en kvinna, åtalades i samma mål, varav två dömdes för bedrägeri. Påföljden blev villkorlig dom samt dagsböter.

- En snabb inhämtning av bevis i form av exempelvis övervakningsfilmer har bidragit till de fällande domarna, säger utredaren.

Utredningen innefattade fem olika ärenden, med åtalspunkter som rörde bland annat bedrägeri, försök till bedrägeri, grov penningtvätt och häleri. Sammantaget rörde det sig om ungefär 400 olika brottstillfällen, varav de flesta var betalkortsbedrägerier.

Till toppen