Fyra häktade efter personrån längs gröna linjen i söderort

Under december och januari har ett trettiotal personrån och liknande brott drabbat personer längs med tunnelbanans gröna linje 19 i söderort. Nu är fyra personer häktade misstänka för en stor del av dessa brott.

- Vi har gjort husrannsakningar hemma hos de misstänkta där man anträffat gods som ytterligare styrker misstankarna, säger Henrik Garzon, operativ koordinator vid lokalpolisområde Farsta.

De häktade misstänks för rån, försök till rån samt bedrägeri. Ytterligare en person är frihetsberövad och placerad på sluten ungdomsvård.

Brotten, som främst drabbat unga personer, har skett längs med tunnelbanans gröna linje 19 i söderort. Brottsplatser är bland annat Rågsved, Högdalen, Bandhagen, Svedmyra, Sockenplan och Gullmarsplan.

- Det är för tidigt att säga vilken inverkan dessa frihetsberövande kommer ha på personrånen längs med gröna linjen i polisområde Syd, men jag hoppas på en rejäl minskning då de frihetsberövade är misstänkta i ett flertal personrånsärenden, säger Henrik Garzon och tillägger:

- Det är genom gott samarbete med lokalpolisområde Globen där spaning, brottsförebyggande verksamhet och prioriterat utredningsarbete har haft betydelse för resultaten så här långt.