Polisen förstärker sin närvaro i centrala delarna av Bro

En förundersökning om mord pågår sedan två personer påträffats avlidna i Bro strax efter midnatt torsdagen den 21 februari. För att öka tryggheten finns polisen på plats i de centrala delarna av Bro.

- Vi finns till hands för boende och andra som kan känna en oro för vad som hänt, det är viktigt att området känns tryggt för alla, säger Jörgen Karlsson som är lokalpolisområdeschef i Järfälla. 

- Vi är också intresserade av uppgifter kring nattens händelser och om man har information att lämna kan man antingen kontakta polis på plats eller ringa 114 14. 

Polisen kommer att vara extra synlig i området under fredagen samt under helgen med bland annat en husbil på torget i Bro centrum. Samverkan sker också med kommunen som tillhandahåller trygghetsvärdar, längre öppettider på fritidsgårdar samt information på skolor. 

Den person som tidigare var anhållen har släppts av åklagare och utredningsarbetet fortsätter med bland annat teknisk undersökning,  dörrknackning och insamlande av information. 

Polisen har sedan tidigare ett antal pågående förundersökningar som är kopplade till skjutningar i Jakobsberg - här kan du läsa mer. 

Fakta/Särskilda händelsen Max

  • Särskilda händelsen Max syftar bland annat till att utreda och frihetsberöva individer som skadar och dödar varandra i händelser som snarast liknar uppgörelser.
  • Under 2018 skedde 105 bekräftade skjutningar med 11 avlidna och 49 skadade personer som följd. 
  • Under 2017 skedde 131 bekräftade skjutningar i Region Stockholm. Dessa resulterade i 19 avlidna och 44 skadade personer.
  • Sedan november 2016 för polisen på regeringens uppdrag statistik över antalet bekräftade skjutningar.
  • En bekräftad skjutning är tillfälle då det avfyrats projektiler med krutladdat vapen och att det finns spår efter detta i form av kulor, hylsor eller skador på material eller personer som kommer av beskjutningen, alternativt att det finns fler än ett oberoende ögonvittne till skjutningen. Skjutningen måste också vara icke-legal och inte uppenbart oavsiktlig.