Stort beslag av cannabis – tre häktade

Flera kilo cannabis kunde beslagtas efter att boende på adressen uppmärksammat lukten. Nu sitter tre personer häktade misstänkta för grovt narkotikabrott.

På måndag eftermiddag den 28 januari noterade boende i en lägenhet en stark lukt från ett av rummen. Personen som hyrde rummet var inte på plats. När rummet kontrollerades upptäcktes en säck med förmodad cannabis.

Polisen i Södertälje larmades och inledde en förundersökning om grovt narkotikabrott. Lägenheten sattes under bevakning då den misstänkte var oidentifierad och på fri fot.

Tidigt på morgonen den 29 januari anlände två män i bil till adressen.

- Den ene personen greps när han med egen nyckel gick in i den aktuella lägenheten. Den andre greps när han satt kvar i bilen utanför porten och väntade. Ingen av dessa två var den person som hyrde rummet, säger Patrik Lorentzon, inspektör vid lokalpolisområde Södertälje.

De två misstänkta häktades på fredagen den första februari, på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott. Genom inre och yttre spaning samt annat utredningsarbete kunde den man som hyrde rummet där narkotikan påträffades gripas på Södertälje sjukhus den 31 januari. Denne häktades sedan den 4 februari misstänkt för grovt narkotikabrott.

Fler personer kan komma att bli av intresse för utredningen.