Stort beslag av illegal alkohol i Botkyrka

Stora mängder alkohol påträffades i samband med ett fordonstopp i Botkyrka på söndagen. Två personer är nu misstänkta för illegal alkoholförsäljning.

Det var söndagen den 24 mars som en polispatrull stannade ett fordon för kontroll på Tingsvägen i Botkyrka. I fordonet påträffades stora mängder alkohol och tobak. Genom en husrannsakan i förarens bostad hittades mer alkohol och även ciggaretter och en större mängd kontanter.

– Föraren hade två ytterligare bilnyckar på sig. Även i dessa två fordon fanns fullt med alkohol och tobak. Även en elpistol och pepparspray påträffades, säger yttre befäl Erik Lindblad vid Botkyrka lokalpolisområde.  

I samband med husrannsakan greps ytterligare en person, utöver föraren. Åklagaren hävde senare gripandet men misstankarna kvarstår med brottsrubriceringarna brott mot alkohollagen samt vapenbrott.

– Det är givetvis allvarligt att illegal sprit, vars kvalitet är osäker, säljs till framför allt ungdomar. Det är viktigt att få bort så mycket som möjligt av detta, säger Erik Lindblad.