Åtal väckt för mord i Husby i juli 2018

Den 8 januari väcktes åtal gällande ett knivmord som begicks utomhus på en basketplan i Husby i norra Stockholm den 4 juli förra året. Åtalspunkterna är mord, förberedelse till mord, grovt narkotikabrott och narkotikabrott.

– I ärendet utsattes den avlidne mannen för ett stort övervåld och vi kunde tidigt spåra en misstänkt. Utredningen vidgades efter hand till att också innefatta grovt narkotikabrott, säger Roger Johnsson, ansvarig utredningsledare vid polisen i Stockholm nord.

En person är häktad för mordet, förberedelse till mord och narkotikabrott och ytterligare en person är häktad för det grova narkotikabrottet. 

Den mordmisstänkte och efterlyste gärningsmannen kunde efter bara någon dag gripas då han begick ett snatteri i Linköping. Under mordutredningen har det uppdagats ett grovt narkotikabrott där åtalet gäller hantering av 18 kilo hasch och där tre kilo av dessa hittats och beslagtagits, säger Roger Johnsson.

– De övervakningskameror som numer finns i Järvaområdet har varit till stor hjälp i utredningsarbetet och vi inväntar nu tingsrättens bedömning, säger Roger Johnsson.

Mer information

Åklagare är Alexandra Bittner vid Västerorts åklagarkammare och utredningsledare är Roger Johnsson vid polisområde Stockholm Nord.

Preliminär start för rättegång är den 22 januari 2019 i Solna tingsrätt.