Tidsbokning av resehandlingar i hela region Mitt

Från och med den 21 januari behöver du som vill ansöka om nytt pass eller nationellt id-kort boka tid inför besöket, oavsett vilken passexpedition du vill besöka i region Mitt (Gävleborg, Uppsala och Västmanland).

Den 21 januari införs bokningssystemet även i Bollnäs, Hudiksvall, Tierp, Östhammar Fagersta och Sala. Tiderna bokar du via hemsidan. Sedan tidigare har Uppsala, Västerås, Gävle, Enköping, Bålsta och Köping tidsbokning.

– Införandet i januari innebär att du behöver boka tid på samtliga orter som utfärdar resehandlingar i region Mitt. Besöket går mycket snabbare i och med tidsbokningen eftersom besökaren har sin bokade tid och inte behöver vänta i långa köer, berättar Susanne Ljungvik, som ansvarar för införandet av tidsbokning i regionen.

På vissa av passexpeditionerna kan det periodvis vara lång väntetid för att få en bokad tid. Därför är det bra om du ser över att din resehandling är giltig i god tid innan din resa och planerar ditt besök för att ansöka om en ny.

Så fungerar tidsbokning

Du bokar tid via hemsidans tidsbokning. När du kommer till passexpeditionen anmäler du din ankomst vid ankomststolpen vid entrén. Du måste registrera din ankomst senast fem minuter före din bokade tid. Tänk på att det kan vara svårt att hitta parkering vid flera av våra polishus, så var ute i god tid.

Du kan i nuläget boka tid minst 60 dagar i förväg, men nya tider och återbud släpps kontinuerligt så besök sidan igen om du inte hittar någon tid som passar dig.

Har du inte tillgång till dator, eller om du av andra skäl har svårt att boka via hemsidan, går det också att boka tid via växeln, 114 14.

Drop in för att hämta passet

Finns det inget passhinder tar det normalt cirka fem arbetsdagar innan du kan hämta din resehandling. Du får ett meddelande när det finns att hämta. Du behöver inte boka tid för att hämta passet eller det nationella id-kortet.

Drop in för anmälan och hittegods

Besöker du polisstationen i andra ärenden, t ex anmälan och hittegods, gäller fortfarande drop in med nummerlapp.

Här hittar du till bokningssystemet

För övriga orter, se respektive ort

Till toppen