Sök på polisen.se

Stort tillslag – mobiler, hörlurar och laddare beslagtagna

Nationella operativa avdelningens grupp mot immaterialrättsliga brott har tillsammans med polisregionerna Öst, Väst och Syd, gjort framgångsrikt tillslag gällande brott mot varumärkeslagen.

Tillslag skedde i tisdags, och de gjordes på 7 platser för att säkra bevis och hålla förhör.

I samband med tillslagen gjordes beslag i form av it-media och cirka 25 000 intrångsgörande produkter såsom laddare, hörlurar och kablar för mobiltelefoner och surfplattor.

– Detta är ett av de största beslagen som har gjorts inom vår grupp gällande tillbehör för mobiltelefoner och surfplattor, säger Paul Pintér som arbetar med detta på Noa.

Uppfyller inte elsäkerheten

Det allvarliga med dessa intrångsgörande produkter är bland annat att laddaradaptern har komponenter i sig som inte uppfyller kraven för elsäkerhet, och i värsta fall kan de få telefoner eller surfplattor att bli överhettade vilket i sin tur kan orsaka bränder som både skadar personer och egendom.

– Det är oerhört viktigt att man därför ser till att alltid köpa originalprodukter, både när det gäller mobiltelefoner, surfplattor eller tillbehör till dessa, säger Paul Pintér.